НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Пловдивската прокуратура е съорганизатор на конкурс "Плакат-Костадин Отонов"

от:    до:

Апелативна прокуратура - Пловдив

Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив са съорганизатори на националния ученически конкурс „Плакат – Костадин Отонов“ 2023 г. под мотото „Държава, право, личност“, в който ще участват ученици от училищата по изкуства в цялата страна. Той се провежда за шести пореден с различни теми. Организатори на конкурса са НХГ „Цанко Лавренов“ и Министерството на културата. 

Подготовката за конкурса започна на 15 юни 2023 г. с първото гостуване в прокуратурата в гр. Пловдив на ученици от 8 до 11 клас  от специалностите „Рекламна графика" и "Пространствен дизайн “ от НХГ „Цанко Лавренов“ заедно с учителите им Петър Чучулигов и Полина Тодорова. С младите художници се срещнаха Владимир Вълев, прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив, Петър Петров, районен прокурор на гр. Пловдив и Атанас Илиев, заместник-районен прокурор. Магистратите поздравиха младите художници за желанието им да се включат в конкурса и им пожелаха успех. Те отговаряха на въпросите на учениците и обясниха подборно значението на понятията за държава, право и личност. През месец септември 2023 г. прокурорите отново ще се срещнат и ще разговарят с гимназистите по темата.

В сградата на прокуратурата в гр. Пловдив вчера беше открита и изложбата от миналогодишното издание на конкурс "Плакат-Костадин Отонов", чиято тема беше „Енергията на настоящето и бъдещето“.  

Статутът на конкурса можете да прочете от линка: nhglavrenov.bg/bg/konkurs-plakat/statut-2023

Повече за събитието можете да научите от сайта на Апелативна прокуратура