НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Официално връчване на награди от Национален конкурс Плакат 2018

от:    до:

Министерство на труда и социалната политика,
София

На 20 декември 2018 г. от 13 ч. в Зала 5 на Министерство на труда и социалната политика на официална церемония бяха наградени учениците от НХГ "Цанко Лавренов", спечелили призови места в „Национален конкурс Плакат 2018“ на училищата по изкуствата. Наградите бяха връчени от д-р Елеонора Лилова - председател на Държавна агенция за закрила на детето. Събитието беше заключителната част на първата в България ученическа изложба „Национален конкурс Плакат 2018“ на училищата по изкуствата, организирана от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ и Държавна агенция за закрила на детето.

Победителите в конкурса бяха избрани след селекция от специално жури. Една от двете първи награди спечели Сахак Касапян от 10 клас на НХГ „Ц. Лавренов” за творбата си „Лабиринт”. Учениците от Художествената гимназия: Атанас Каракашев (11 клас), Златина Илиева (10 клас), Йоана Караиванова (11 клас ) и Радослава Иванова (10 клас) получиха поощрителни награди за своето участие в престижния конкурс. Осмокласникът Георги Костадинов беше отличен с награда за най-млад автор. Всички ученици са от специалност "Рекламна графика" и се обучават при преподавателите Борис Богданов, Костадин Отонов и Петър Чучулигов, които са главни огранизатори на конкурса. 

Логото за събитието беше проектирано от дипломантът Светослав Караджов, а дванадесетокласничката Нанси Грозева е автор на плаката за изложбата с творби от конкурса. 

В "Национален конкурс Плакат" участваха със свои произведения 51 ученици от училищата по изкуства към Министерство на културата, които се обучават в специалностите „Рекламна графика“ и „Компютърна графика“. Темата на конкурса беше „Сигурността на децата в реална и виртуална среда“ и беше поставена от ДАЗД. Всички плакати участваха в представителна експозиция в Балабановата къща, Пловдив в периода 20.11 - 12.12.2018 г.