НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Предстои IV-то издание на Конкурс "Плакат - Костадин Отонов"

от:    до:

НХГ "Цанко Лавренов", Пловдив

Предстои провежданието на IV-ти Национален ученически конкурс „Плакат - Костадин Отонов“, 2021 г. Събитието се организира от НХГ "Цанко Лавренов" със съдействието на Министерство на културата на Република България като съорганизатор.

Тема на IV-тото издание е „Фестивален плакат за класическа или джаз музика“. Участието в конкурса е индивидуално, като всеки автор има право да представи плакати по двете подтеми (1.Фестивал за класическа музика и 2.Фестивал за джаз музика), но не повече от едно предложение за съответната тема. Всеки участник изпраща свои авторски разработки.

Kонкурсът за плакат е насочен към учениците на възраст от 14 до 17 години (от 8 до 11 клас) от специалностите „Рекламна графика“, „Графичен дизайн“ и „Компютърна графика“ в училищата по изкуства  към Министерството на културата . Основни цели са: показване на оригиналност на мислене, възможности за намиране на плакатни решения за различни теми, цветова култура и индивидуалност. Необходимо е да се демонстрират умения за работа със специализирани програми за графика и дизайн, както и рисуване на ръка.  Важен е погледът на младите хора, тяхното виждане за света, в който живеят и растат, а също и посланието, което ще отправят. 

Краен срок за приемане на работите - 01.11.2021 г. Резултатите от първата селекция ще бъдат обявени най-късно до 15.11.2021 г. в официалния сайт на НХГ „Цанко Лавренов“ - www.nhglavrenov.bg. Представянето на творбите и официалното награждаване на победителите в конкурса ще бъде през месец ноември 2021 г. 

Конкурс "Плакат - Костадин Отонов" 2021 г. се реализира със съдействието на: Министерство на културата на Република България (съорганизатор), Община Пловдив, Общински институт "Старинен Пловдив", Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив, Национална художествена академия - София, Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", рекламна агенция "IMPRESS" ООД, културен център "Бялата къща" и завод за безалкохолни напитки "Party drinks" ЕООД. 

Медийни партньори са: БНР Пловдив (https://bnr.bg/plovdiv), Plovdiv time (https://plovdivtime.bg), TrafficNews.bg, Под тепето (https://podtepeto.com), Капана (www.kapana.bg), Уча в Пловдив (http://u4avplovdiv.com) и EuroPlovdiv.com. 

Главен координатор на конкурс "Плакат - Костадин Отонов" и автор на плаката за събитието е Петър Чучулигов - преподавател по "Рекламна графика". 

Повече за конкурса можете да прочете: от тук .