НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Изложби по проект "Младежки послания към света с езика на плакатното изкуство" към Конкурс-Плакат 2020

от:    до:

НХГ "Цанко Лавренов"
Пловдив, ул.”Янко Сакъзов” N 2А

Първото събитие по проект "Младежки послания към света с езика на плакатното изкуство" е изложба с плакатите от III-ти Конкурс "Плакат-Костадин Отонов", която беше представена върху оградата на НХГ "Цанко Лавренов" от 19 септември до 14 октомври 2020 г. Проектът получи одобрение и субсидия от Община Пловдив по Компонент 3. Гражданска активност. Основната идея е да бъдат показани конкурсните плакати на различни места в градската среда на Пловдив, с което обществеността да бъде запозната с нови гледни точки и съвременен визуален изказ, характерен за бъдещите художници. 

Втората експозиция ще бъде показана в двора на НУМТИ "Добрин Петков" в периода от 15 октомври до 14 ноември 2020 г. Проектът включва и изложба по повод на официалното награждаване на победителите от конкурс "Плакат - Костадин Отонов", което ще се състои на 20 ноември 2020 г. в Балабанова къща, Старинен Пловдив. На 27 ноември 2020 г. всички плакати ще бъдат изложени в сградата на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев". А от 7 декември 2020 г. пловдивчани и гости на града ще могат да разгледат двадесет конкурсни плаката в Цар-Симеоновата градина. 

През 2020 г. престижният конкурс се провежда за трети пореден път и се организира от НХГ "Цанко Лавренов" със съдействието на Министерство на външните работи. Третото издание е посветено на отбелязването на 75 години от създаването на ООН и на 65 години от членството на България в организацията. В настоящия конкурс участват 59 плаката, създадени от ученици между 14- и 18-годишна възраст от училищата по изкуства към Министерство на културата. 

Допълнителна информация за конкурса можете да прочете: от тук

Медийни партньори на конкурс "Плакат-Костадин Отонов" са: Радио Пловдив, TrafficNews, PLOVDIV TIME, Уча в Пловдив и EuroPlovdiv.