НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Изложба от Трети национален конкурс "Плакат - Костадин Отонов"

от:    до:

Галерия "Мисията", Държавен културен институт,
Министерство на външните работи, София

Първата изложба с плакати от третия Национален конкурс "Плакат - Костадин Отонов" беше открита на 9 юли 2020 г. от 16 ч. в галерия "Мисията" на Държавен културен институт към Министерство на външните работи на Република България, ул. "Алфред Нобел" № 2, София. Събитието беше представено официално от зам.-министърът на външните работи Милен Люцканов, който поздрави отличените ученици от конкурса. Приветствия към публиката и участниците отправиха Валери Йотов, директор на Дирекция „ООН и сътрудничество за развитие“, Снежана Йовева-Димитрова - директор на Държавен културен институт към МВнР и Светлозар Чавдаров - директор на НХГ "Цанко Лавренов". На откриването присъстваха дипломати, представители на Министерство на културата, преподаватели от училища по изкуствата в страната и гости на галерията.

Присъстващите номинирани участнички в конкурса - Надежда Боянова и Нина Врачева, ученички в НХГ „Цанко Лавренов“, получиха грамоти и подаръци от г-жа Снежана Йовева-Димитрова. Всички останали участници също ще получат специални грамоти. Експозицията ще продължи до 17 юли 2020 г.

Конкурс "Плакат - Костадин Отонов" се организира от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ и с любезното съдействие като съорганизатор на Министерство на външните работи на Република България. В селекцията участваха 59 плаката на ученици на възраст от 14 до 18 години (от 8 до 11 клас) от училищата по изкуствата към Министерство на културата. Повече информация за финалните резултати от III-ти Национален конкурс "Плакат - Костадин Отонов" може да прочете: от тук

Медийни партньори на събитието са: Радио Пловдив, TrafficNews, PLOVDIV TIME, Уча в Пловдив и EuroPlovdiv.