НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Изложба от конкурс "Плакат-Костадин Отонов" в Балабанова къща

от:    до:

Балабанова къща, ул. "Константин Стоилов" 57,
Пловдив

Изложба от III-ти Национален конкурс „Плакат – Костадин Отонов” ще бъде представена от 20 ноември 2020 г. в Балабанова къща, ул. „Константин Стоилов” 57, Пловдив. Събитието е организирано от НХГ "Цанко Лавренов" под патронажа на Министерство на външните работи на Република България и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив по проект „Младежки послания към света с езика на плакатното изкуство”, Компонент 3. Гражданска активност. 

Всички конкурсни плакати ще бъдат показани във виртуална изложба в официалния сайт на НХГ "Цанко Лавренов"

Третото издание на националния конкурс "Плакат - Костадин Отонов" е посветено на отбелязването на 75 години от създаването на ООН и на 65 години от членството на България в организацията. Конкурсът се проведе дистанционно на два етапа на 18 и 19 юни 2020 г., а гласуването се реализира чрез специална онлайн система за оценяване в официалния сайт на НХГ "Цанко Лавренов". В селекцията участваха 59 плаката на ученици на възраст от 14 до 18 години (от 8 до 11 клас) от училищата по изкуствата към Министерство на културата.

Всички конкурсни творби бяха селектирани и гласувани от компетентно жури, в чийто състав участваха представители на: Министерство на външните работи на Република България, Министерство на културата на Република България, Областна администрация Пловдив, Община Пловдив и Общински институт "Старинен Пловдив", както и преподаватели от Национална художествена академия, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", НХГ "Цанко Лавренов", НГПИ "Св. Лука", НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров”, Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография, НХГ "Димитър Добрович" и утвърдени графични дизайнери. Комисията присъди десет награди. Класираните на първо, второ и трето място ще получат стипендии при условията и по реда на Наредбата за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби. Организаторите запазват правото си да дават и допълнителни награди. 

Медийни партньори са: Радио Пловдив, TrafficNews, PLOVDIV TIME, Уча в Пловдив и EuroPlovdiv.

Повече информация за конкурса и събитията, свързани с него, можете да прочете: от тук