НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Изложба от конкурс "Плакат - Костадин Отонов" беше открита в град Виллалба, Испания

от:    до:

град Мостолес, Испания

Изложба с плакати от III-ти Национален ученически конкурс „Плакат – Костадин Отонов“ беше открита официално от г-н Светлозар Чавдаров - директор на НХГ "Цанко Лавренов" в културния център във Villalba, Испания на 28 април 2022 г. 

Конкурсът беше организиран от НХГ „Цанко Лавренов“ със съдействието като съорганизатори на Министерство на външните работи на Република България и Министерство на културата. Третото издание беше реализирано през 2020 г. и беше посветено на отбелязването на 75 години от създаването на ООН и на 65 години от членството на България в организацията. Конкурсните творби са включени в пътуваща изложба, която предстои да бъде показана и в други испански градове и в испаноговорящи страни. 

Настоящата изложба е част от съвместна културна инициатива на Исторически музей - Перущица и НХГ "Цанко Лавренов", организирана по покана на Българска асоциация "Балкан". В рамките на гостуването беше открита и експозицията "Испания открива Перущенските герои", реализирана от Исторически музей - Перущица.

Всички плакати можете да разгледате от линка http://www.nhglavrenov.bg/bg/konkurs-plakat/virtualna-izlojba-2020