НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Екипът на конкурс "Плакат-Костадин Отонов" с одобрен проект от Община Пловдив

от:    до:

НХГ "Цанко Лавренов"
ул.”Янко Сакъзов” N 2А

Проектът "Младежки послания към света с езика на плакатното изкуство" на НХГ "Цанко Лавренов" получи одобрение и субсидия от Община Пловдив по Компонент 3. Гражданска активност. Проектът е резултат от Национален ученически конкурс „Плакат - Костадин Отонов“, който през 2020 г. се провежда за трети пореден път и е организиран от НХГ "Цанко Лавренов" със съдействието на Министерство на външните работи. Третото издание е посветено на отбелязването на 75 години от създаването на ООН и на 65 години от членството на България в организацията. В настоящия конкурс участват 59 плаката, създадени от ученици между 14 и 18-годишна възраст от училищата по изкуства към Министерство на културата. 

Основна идея на проекта е да бъдат предствени конкурсните плакати на различни места в градската среда на Пловдив, с което обществеността да бъде запозната с нови гледни точки и съвременен визуален изказ, характерен за бъдещите художници. 

Проектът ще бъде реализиран на няколко етапа, като първото събитие ще бъде изложба с конкурсните плакати върху оградата на НХГ "Цанко Лавренов" от 18.09 до 14.10.2020 г. Експозицията ще бъде представена и в двора на НУМТИ "Добрин Петков" в периода от 15.10 до 14.11.2020 г. Официалното награждаване на победителите от конкурс "Плакат - Костадин Отонов" ще бъде на 20.11.2020 г. в Балабанова къща, Старинен Пловдив. През месец ноември 2020 г. всички плакати ще бъдат изложени и в сградата на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев". А от 7.122020 г. пловдивчани и гости на града ще могат да разгледат двадесет плаката в Цар-Симеоновата градина. 

Допълнителна информация за конкурса можете да прочете: от тук

Медийни партньори на конкурс "Плакат-Костадин Отонов" са: Радио Пловдив, TrafficNews, PLOVDIV TIME, Уча в Пловдив и EuroPlovdiv.