НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"
BG EN

Ученици от НХГ "Цанко Лавренов" спечелиха първо и второ отборно място в Design WeekЕnd 2019

от:    до:

Гребна база
Пловдив

Ученици от специалностите "Пространствен дизайн" и "Рекламна графика" на НХГ "Цанко Лавренов" се включиха във второто младежко събитие "Design weekEnd 2019", което се проведе под мотото "Дизайнът свързва" в периода 23 - 25 март 2019 г. на Гребна база, Пловдив. Фестивалът събра на едно място млади хора с креативно мислене, за да предизвика уменията им.

Поздравления за Виктория Илиева от 10 клас, специалност "Рекламна графика", която се класира на първо място за своето отборно участие в събитието.

Отлично се представи и Самуил Сидеров от 10 клас, специалност "Пространствен дизайн", който спечели второ място заедно със своите съотборници. Самуил Сидеров единствен беше награден и със специален индивидуален приз за професионалното презентиране на проекта, който създадоха с отбора. 

За успешното представяне на младите таланти имат голям принос и преподавателите им по специални предмети: Ивилина Коликова и Петър Чучулигов. 

"Design WeekEnd 2019" е събитие за хората с естетически нюх, творчески талант и дигитална компетентност. Учениците и студентите, записали се в състезанието, имаха по-малко от три дни, за да създадат дигиталната страна на бранд от нулата, до ниво завършеност, който спокойно след това може да излезе на пазара и да се конкурира в бранша. Събитието се проведе в няколко части, като през събота 23 март 2019 г. участниците се опознаха и натрупаха знания и умения. А след това всеки участник беше включен в произволен отбор, като всеки отбор изтегли специална задача, която трябваше да реализира в рамките на 26 часа непрекъсната работа. Още при регистрирането си участниците имаха право на избор между 3 категории - Vector, Raster и Motion. За всяка категория бяха предвидени по 2-ма ментори, експерти в дадената област. В неделната вечер всеки отбор представи бранда си, а специално жури избра най-добрите. 

Екипът на НХГ "Цанко Лавренов" пожелава на участниците още много успехи!