НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Ученици от НХГ "Ц. Лавренов" участваха във фестивал "Синьо лято"

от:    до:

парк "Рибница", район "Северен", Пловдив

Ученици от "НХГ "Цанко Лавренов" участваха в пленер под наслов "Мирен свят", който се проведе на 10 септември 2022 г. от 15 ч. до 19 ч. в парк "Рибница", Пловдив. Събитието беше част от втория фестивал за децата и семейството „Синьо лято в Пловдив“ 2022, организиран от фондация "Заедно" и Лалка Златанова и подкрепен от Община Пловдив по програма „Фестивали и значими събития“със съдействието на Стоян Алексиев - кмет на район "Северен".

Талантливите гимназисти, под ръководството на преподавателите - Кети Георгиева и Полина Тодорова, рисуваха на открито заедно с деца на различни възрасти. За няколко часа учениците се превърнаха в учители за малките участници, на които показаха как да създадат живописни произведения с акрилни бои. Специален гост беше Здравка Тодорова - зам.-директор на Художествената гимназия. С картините, създадени по време на пленера, беше представена изложба на открито, която предизвика голям обществен интерес. 

Екипът на НХГ "Цанко Лавренов" получи специален сертификат за участие и покана да се включи отново в събития на фондация "Заедно".