НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Светослав Караджов от 12 б клас спечели трето място на форумът "Компютърно пространство"

от:    до:

Компютърно пространство
София

Светослав Караджов от 12 б клас, специалност „Рекламна графика”, се класира на 3 място за участието си в 30-тото юбилейно издание на международния форум за компютърни изкуства Computer Space („Компютърно пространство 2018“). Талантливият ученик от НХГ „Цанко Лавренов” получи награда – плакет, която му беше връчена на 27 октомври 2018 г. на официална церемония по награждаването на участниците от г-жа Михаела Иванова от Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие на Столична община. Събитието се състоя в зала „Концертна“ на Централния военен клуб, София.

Светослав Караджов завоюва престижното трето място в раздел „Компютърна графика” за дигиталната творба „Къщи”, създадена с програмата Adobe Photoshop. Ученикът споделя: "Това е пейзаж, нарисуван от мен и вдъхновен от къщите, наредени по склоновете на хълмове в Гърция, Бразилия и Мексико". 

На първо място е гръцкият автор Георгиос Димитриу, а на второ – Маня Кирик. 

Форумът „Компютърно пространство” се провежда от 30 години и е най-голямото събитие за компютърни изкуства в Югоизточна Европа. Организира се от Студентското общество за компютърно изкуство (СОКИ) в партньорство с организации и институции и е част от Календара на културните събития на Столична община. Тази година във форума са участвали над 100 проекта от над 10 страни, а наградите бяха връчени от известни личности, представители на изкуството, политици и учени.

"Компютърно пространство" е некомерсиално събитие, показващо световните тенденции в областта на компютърните изкуства, с образователна насоченост към студенти, ученици, експерти и артисти. Участието е напълно безплатно, след регистрация на сайта: www.computerspace.org

Екипът на Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" поздравява Светослав Караджов за наградата и му пожелава още много творчески успехи!