НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Изпращане на Випуск 2022

от:    до:

НХГ "Цанко Лавренов",
Пловдив, ул. "Янко Сакъзов" 2а

Дипломантите от Випуск 2022 година бяха изпратени с тържествена церемония в двора на Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" на 12 май.

Събитието започна с химна на Република България и символична маршировка на знаменосеца Матрин Бузов и неговите асистентки Белослава Стоянова и Авеста Чростани от 9 клас. Привествие към абитуриентите отправи директорът на гимназията г-н Светлозар Чавдаров. Двете класни на 12 а и 12 б - г-жа Даниела Коева и г-жа Елена Гърдева бяха подготвили специални слова, с които поздравиха всички присъстващи, и пожелаха на своите дванадесетокласници много късмет, творчески постижения и щастие по пътя, който са избрали. 

Водещи на изпращането бяха Наталия Стойнова от 10 клас и Сияна Куцова от 9 клас. Десетокласничката Теодора Илиева прочете вълнуващото стихотворение "Изповед на един ученик към неговия учител". Програмата продължи с привествия от дипломантите Димитър Симеонов и Гергана Иванова към всички учители, а Цветелина Паунова поздрави своите съученици. За приятната музикална атмосфера се погрижиха деветокласниците Никола Делев и Явор Батаклиев, които влязоха в ролите на диджеи. Учениците, преподавателите и администрацията на гимназията се насладиха на специалния модерен танц на зрелостничката Валентина Динчева и на прекрасните народни танци на момичетата от училищната трупа, чийто ръководител е г-жа Християна Агопян - преподавател по физическо възпитание и спорт.

Осмокласниците подариха символично стрък здравец на всеки дипломант. Тържеството приключи със звъна на последния звънец за Випуск 2022, общо хоро, весели снимки и щастливи усмивки.

Екипът на НХГ "Цанко Лавренов" пожелава успешен нов старт и бъднати планове на абитуриентите!