НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Изобразителното изкуство се среща с бойното

от:    до:

Сатори клуб Айкидо
Пловдив

Няколко ученички от НХГ „Цанко Лавренов” участваха в тренировка по айкидо в Сатори клуб, който е най-старото доджо в Пловдив с повече от 20-годишна история. Сатори клуб е създаден и воден от Сенсей Здравко Колев, носител на 5 дан айкикай. В тренировката се включиха повече от 30 човека, а талантливите момичета от Художествената гимназия се представиха повече от достойно. Тренировката премина с много положителна енергия, хубави емоции и прекрасни преживявания.

В събитието участва активно Никол Трайкова от специалност „Пространствен дизайн”, която е на позиция разпределител в титулярния волейболен отбор на училището. Елисавета Куманова от специалност „Рекламна графика” се представи блестящо. Тя е част от танцовия ансамбъл на НХГ "Цанко Лавренов" и е една от най-активните последователи на тренировки по айкидо. В тренировка се включиха Йоанна Атанасова, Мария Мелева и Елена Манолова (от специалност "Иконопис"), които от миналата година взимат активно участие във всички открити и закрити тренировки по айкидо проведени в и извън НХГ „Цанко Лавренов”. Основен треньор на ученичките е сенсей Габриел Иванов - преподавател по Физическо възпитание и спор в гимназията

Сенсей Здравко Колев сподели своите впечатления от младите таланти от Художествената гимназия: „Момичетата се справиха чудесно. Бързо схванаха идеята за излизане от линията на атаката, което е първият принцип на айкидо.”

Момичетата също разказаха за своите преживявания. Според Елена Манолова: „Тренировката беше много приятна. Зареди ме с много положителна енергия.” Йоана Атанасова смята, че: „Тренировката беше много зареждаща, макар и без много напрежение на пръв поглед.” А Никол Трайкова сподели: „Беше много вдъхновяващо и интересно.Хората бяха много сериозни, но с усмивка на лицето. Сенсеят беше с невероятна енергия и обясняваше всичко по разбираем за нас начин.”

Сатори клуб сподели в своята фейсбук страница за срещата на изобразителното изкуство с бойното: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1121792254664325&id=517601505083406