НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"
BG EN

Изложба "Пространствен дизайн"

от:    до:

НХГ "Цанко Лавренов"
Пловдив

Представяме ви виртуална изложба на ученици от специалност „Пространствен дизайн“ на НХГ ,,Цанко Лавренов” с преподаватели: Паулина Стоянова на 8 клас и Ивилина Коликова на 9 и 10 клас.

Експозицията започва с обемни модулни композиции от геометрични тела в цвят на тема "Ритъм". Макетите са на ученици от 8 клас. Изработени са по време на дистанционното обучение през периода от 2 до 23 април 2020 г. 

Провокацията на задачите за учениците от девети и десети клас е създаване на собствен проект, както за лого с послание към аудиторията, така и за цялостното звучене на витринното пространство. В процеса на дистанционното обучение деветокласниците представят идейните проекти на витрини на тема „Текстил и мода“, в които показват своя нестандартен поглед върху модните тенденции, въплътен в художествено-естетически решения. Дестокласниците се включват в изложбата с идейни проекти на фасадна витрина на тема „Спорт“. Виждаме тяхната лична интерпретация за организирането на обемите в пространството, подчертаването на даден продукт и асоциативното съчетаване на цветове и форми.