НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"
BG EN

Изложба на ученици от НХГ в галерия "Даново училище", Исторически музей, Перущица

от:    до:

галерия "Даново училище", Исторически музей,
град Перущица

Обща изложба на седем ученици от различни специалности на НХГ „Цанко Лавренов” се откри в галерия „Даново училище” към Исторически музей – Перущица на 18 декември 2019 г. В екзпозицията участват единадесетокласниците: Виктория Илиева и  Гергана Савчева от специалност "Рекламна графика", Димитър Лазаров от специалност "Скулптура", Донка Кунчева, Кити Тенчева, Мария Елена Ангелова и дипломантката Моника Кънева (и четирите от специалност "Живопис"). Ще бъдат показани произведения, които са създадени през последните месеци. 

Кити Тенчева показва четири творби, рисувани с акрилни бои. Тя обича да рисува различните състояния на природата и да експериментира със смели цветови съчетания. Донка Кунчева е включила шест пейзажа в смесена техника, в които е пресъздала отраженията на водата, дърветата и планините. Мария Елена Ангелова се вълнува от природните форми и разновидности. Трите момичета се обучават по учебния предмет Живопис при преподавателя Ангел Китипов. 

Виктория Илиева и Гергана Савчева представят живописни пейзажи, създадени по време на есенната учебна практика в Пловдив и село Лясково под ръководството на преподавателя по Рекламна графика - Петър Чучулигов. Творбите на двете ученички са в различни формати и са изпълнени с различни техники.

Моника Кънева участва с живописни творби, нарисувани с маслени бои в часовете по Живопис при Полина Тодорова. Дипломантката ще покаже няколко експресивни пейзажа и композиции в смели цветови гами. 

Димитър Лазаров се включи в изложбата с няколко скулптури, представящи форми и обеми, в които се преплитат реалност и въображение. Младият автор е създал пластиките в часовете по Скулптура при учителя Георги Узунов.