НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"
BG EN

Изложба на ученици от НХГ в Апелативна прокуратура - Пловдив

от:    до:

Апелативна прокуратура -
Пловдив

Изложба "Краят на лятото" на ученици от НХГ "Цанко Лавренов" ще гостува на Апелативна прокуратура – Пловдив от 11 ноември 2020 г., когато ще се проведе Виртуален ден на отворените врати в институцията. Официалното откриване ще бъде проведено онлайн, заради мерките срещу разпространението вируса Covid19.

Събитието се провежда под мотото „Правото е изкуство за доброто и справедливото” и е организирано от Апелативна прокуратура - Пловдив съвместно с Окръжна прокуратура - Пловдив и Районна прокуратура - Пловдив. 

В експозицията ще бъдат представени произведения на ученици от 10, 11 и 12 клас от всички специалности на Художествената гимназия. Творбите са създадени от младите таланти по време на Учебно-творческата практика през месец септември, която беше проведена в Пловдив. Гимназистите имаха разнообразни художествени задачи, с които се справиха успешно. Част от учениците и няколко преподаватели посетиха Международния младежки център в Приморско и успяха да нарисуват живописни и графични морски пейзажи. 

Творбите ще бъдат показани и във виртуална изложба в официалните сайтове на НХГ „Цанко Лавренов” и на Апелативна прокуратура - Пловдив: www.nhglavrenov.bg и www.prb.bg/applovdiv