НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Изложба на "Детска школа" към НХГ "Цанко Лавренов"

от:    до:

Читалище "Алеко Константинов", Пловдив

Читалище „Алеко Константинов“ отваря врати за изложбата на "Детската школа по рисуване" към НХГ “Цанко Лавренов“, която ще се открие на 21 юли от 17 часа. Малките таланти ще покажат своите произведения, които са нарисували с помощта и професионалните съвети на Кети Георгиева - преподавател по живопис и рисуване в училището. Участници са: Васил Тодоров, Вера Димулска, Габриела Тодорова, Георги Димкин, Изабела Димкина, Йоанна Владимирова, Луиза Никова, Магдалена Иванова, Никола Русев и Тодор Попов.

През лятната ваканция децата до 12 години, които обичат да рисуват, могат да се запишат и да посещават летните занимания на школата в Художествената гимназия. Заедно с преподавател по специални предмети малките таланти рисуват с темперни и акварелни бои, маркери и въглен. Те се научават да използват шаблони и да правят фигурки от бяла глина или пластилин. Задачите са живописни, графични, пластични и са свързани с графичния дизайн и оформлението на книгата. По традиция след края на заниманията, творческите реализации се представят в изложба в читалище "Алеко Константинов"

Любители на изкуството, заповядайте на изложбата! А през лятото на следващата 2023 година можете да запишете детето си, за да се докосне до изобразителното изкуство в атмосферата на художествените ателиета на НХГ "Цанко Лавренов". 

* Автор на плаката за изложбата е Петя Анастасова - преподавател по "Компютърна графика" в гимназията.