НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Изложба "Дититална илюстрация" на ученици от НХГ "Цанко Лавренов", 2022 г.

от:    до:

Дом на науката и техниката,
Пловдив

Изложбата "Дигитална илюстрация" на ученици от  НХГ „ Цанко Лавренов“ беше открита официално от Диана Папазова (главен учител на гимназията) на 5 май 2022 г. от 17 часа в "Дом на науката и техниката", ул. "Гладстон" № 1, Пловдив. Експозицията представи произведения, създадени в учебните часове по извънкласни занимания под ръководството на преподавателите - Кети Георгиева (живопис и рисуване) и Петя Анастасова (компютърна графика).

Творческите търсения на гимназистите са в две теми. Темата „Фонтан“ е предствена в дигитални илюстрации чрез изразните средства на компютърната графика. Художествените форми са вдъхновени от водата - спокойна или динамична, преобразена от фонтаните, място за срещи, съзерцание и вдъхновение. Творбите на тема "Фонтан" са реализирани с напътствията на Петя Анастасова.

“Дигиталните илюстрации" са създадени по литературни произведения по избор на учениците на Кети Георгиева. Използвани са различни дигитални програми за рисуване. Младите таланти са потърсили характер на героите, типаж, пространствено изграждане, според идеята на автора.

Автор на плаката за изложбата е Петя Анастасова - преподавател по "Компютърна графика".