НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Ден на таланта 2022 година

от:    до:

НХГ "Цанко Лавренов",
Пловдив, ул. "Янко Сакъзов" 2а

"Ден на таланта" беше проведен на 12 май 2022 г. в двора на НХГ "Цанко Лавренов". Учениците от гимназията показаха своите умения в различни сфери на изкуството. Бъдещите художници доказаха, че притежават разностранни таланти, не само в изобразителното изкуство, но и в музиката, танците и театралното изкуство.

Участниците бяха оценени от жури в състав: преподавателите - Габриел Иванов, Йорданка Ботовска, Полина Тодорова и Християна Агопян и десетокласничката Теодора Илиева.  Първо място спечели Надежда Михайлова от 11 клас за прекрасното музикално изпълнение на няколко популярни песни. На второ място се класира Невена Янакиева от 10 клас за отличните си танцувални умения. Журито класира на трето място група "Кетчуп" на ученици от 9 клас за атрактивната артистично-музикална пиеса. Десетокласничката Петра Тошкова изпя песен, акомпанирайки си умело на китара. Интерсно беше участието на група "Маскарад", което впечатли многобройната публика от учители, ученици и администрацията на училището . В ролята на диджеи бяха деветокласниците Никола Делев и Явор Батаклиев, които с помощта на физкултурничката Християна Агопян се погрижиха за доброто озвучаване на събитието.

Организатор беше педагогическият съветник Нина Коцева. Първият "Ден на таланта" беше реализиран на 21 март 2019 г. по идея на Габриел Иванов - преподавател по физическо възпитание и спорт.