НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Втори ден от проект Art is in the air в Румъния

от:    до:

град Фокшани, Румъния

На 19 октомври 2021 г. във ден от гостуването в Румъния (по проект Art is in the air 2019-1-PL01-KA229-064957 на Еразъм+) отборите от България и Полша бяха посрещнати в гимназията „Георге Татареску“ по традиоционен начин с питка и сол, а след церемонията разгледаха училището. Участници от страна на НХГ "Цанко Лавренов" бяха: Ирена Корбетова - координатор по проекта, придружаващ преподавател - Атанас Камешев и учениците: Теа Гешева и Никол Джиджева от 12а и Иванка Станилова и Таня Казакова от 10б клас.

Всеки партньор представи презентация на тема „Това е моето училище“. Румънските партньори бяха подготвили презентация „Гордеем се с бившите си ученици-Изкуството е ключът към успеха“, в която бяха показани различни истории, свързани с бившите ученици, които са станали успешни личности, използвайки уменията, придобити в гимназията. По-късно всички участници присъстваха на представление двора на училището, организирано от най-малките ученици на училището.

В ранния следобед преподавателите и учениците се насладиха на традиционни изпълнения на танци и музика на гимназисти от „Георге Татареску“, координирано от учители по музика в партньорство с фолклорен ансамбъл „Тара Вранчей“. Събитието се състоя в Синема Балада. След края на представлението всички се включиха в танците и обмениха опит в различните видове традиционни хора, характерни за страните им. Остроумните участници измислиха ново шеговито име проекта “Hora is in the air”.