НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Втори ден от мобилност Erasum+ Asociproject 2019-1-CZO1-KA229-061151-6 в Бари, Италия

от:    до:

Бари, Италия

На 26 април 2022 беше втория ден по Мобилност С4 по програма Erasum+ "Asociproject 2019-1-CZO1-KA229-061151-6" в Бари, Италия. Екипът от НХГ "Цанко Лавренов" включваше: Ирена Корбетова - координатор по проекта и Нина Коцева - педагогически съветник и няколко ученици от различни специалности. 

Участниците бяха посрещнати в училището "Алесандро Волта" в Бари, Италия. Всяка държава направи презентация, в която представи културата и историята си. По-късно се проведе уъркшоп по "Еtwinning", на който всички писаха заедно общ текст, като първия започва една история и следващите я довъшват. След това цялата група беше поканена на обяд, приготвен в момента от шеф-доктор Доменика Дивелла. Обядът се състоеше от разнообразна италианска храна, а акцентът беше традиционното за района "орехиете" - вид паста със сос болонезе и пулианско сирене. Групите по мобилността имаха честта да се насладат на музика на оркестър на живо, представена от училище – партньор на гимназията.

В ранния следобед участниците направиха флашмоб с оркестъра на площада на страия град на Бари, чиято мисия беше да се спре войната в Украйна и да има мир за всички хора по света. Учениците и преподавателите припяваха "We don’t want war, we want peace". Денят приключи с обща вечеря, на която всички споделяха своите впечатления от красивия италиански град и събитията, които бяха проведени.