НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Трети ден по проект Art is in the air в Румъния

от:    до:

град Фокшани, Румъния

В третия ден (20.10.2021 г.) от мобилността по проект Art is in the air 2019-1-PL01-KA229-064957 на Еразъм+ участниците присъстваха на уъркшоп по живопис и скулптура в работилниците на гимназия „Георге Татареску“ в град Фокшани, Румъния. Учениците от училището и партньорите по проекта рисуваха икони върху стъкло и работиха с глина. Тази дейност беше координирана от преподавателите по изкуствата в гимназията.

По-късно всички групи разгледаха изложба във фоайето на Атенеум популар „Героге Пастиа“. Изложбата включваше творби на ученици от гимназията на тема „Традиции и цветове“. На всеки участник дружелюбно беше връчен свитък с магнит за спомен от директора на атенеума. В ранния следобед всички присъстваха на рецитал по класическа музика, реализиран от учениците от музикалния клас на гимназията и от част от учителите по музика в гимназията, които са бивши възпитаници.

Участници по проекта от страна на НХГ "Цанко Лавренов" бяха: Ирена Корбетова - координатор по проекта, придружаващ преподавател - Атанас Камешев и учениците: Теа Гешева и Никол Джиджева от 12а и Иванка Станилова и Таня Казакова от 10б клас.