НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Стенописци от НХГ участват в Конференция по програма "Еразъм+"

от:    до:

ИнтерЕкспо Център,
София

Ученици и преподаватели от НХГ "Цанко Лавренов" участваха в Конференция на тема „20 години Център за развитие на човешките ресурси - „Еразъм+ - Changing lives, Opening minds“ на 6 декември 2019 г. в ИнтерЕкспо Център, София. В събитието се включиха гимназисти от 11 клас на специалност "Стенопис" заедно с двамата преподаватели - Атанас Камешев и Кристина Кутлова. Младите таланти и техните учители бяха домакини в работно ателие "Творческа работилница Мозайка", в което  представиха стенописната техника мозайка. По време на уъркшопа екипа от Художествената гимназия демонстрира част от работния процес при създаването на мозайки. Много от участниците в Конференцията създадоха свои мозайки и се запознаха с опита, знанията и добрите учебни практики на специалност "Стенопис".

Специално участие в Конференцията взеха Еврокомисарят по иновациите и младежта г-жа Мария Габриел, Вицепремиерът г-н Томислав Дончев, Министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, Министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев и Изпълнителният директор на ЦРЧР г-н Петьо Кънев.

Конференцията е традиционна проява на "Център за развитие на човешките ресурси", в ролята й на Национална агенция по Програма „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“. По време на събитието беше направен обзор на проектите и дейностите, осъществени в България с подкрепата на Програми „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност", по които НХГ "Цанко Лавренов" е участник в два проекта.  

По време на конференцията, посветена на 20 годишнината от създаването на "Център за развитие на човешките ресурси", бяха представени широкият обхват и ползотворните резултати от проектите, реализирани в България през 2019г. в рамките на програмите „Еразъм+ - Changing lives, Opening minds“.