НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Шести ден по проект Art shaping our cultural identity-Малта

от:    до:

Малта

На 3 декември 2021 г. в последния ден от работните дни участниците по проект на Еразъм+ ART SHAPING OUR CULTURAL IDENTITY (2019-1-CZ01-KA229-061151_6) имаха честта да посетят театър "Маноел" във Валета, Малта. Групите посетиха и катедралата "Сейнт Джон", в която се намира една от подписаните картини на Микеланджело де Караваджо "Обезглавяването на свети Йоан Кръстител". Преподавателите и учениците присъстваха на тържествена церемония на матийлски войници. След това участниците се качиха на ферибот и отплаваха към училище "Newark School", за да получат своите сертификати за участие в мобилността. 

Координатор на групата от НХГ "Цанко Лавренов" е Ирена Корбетова - преподавател по английски език, а придружаващ ръководител е Елена Попова - главен счетоводител на Художествената гимназия. Участници бяха учениците - Ева Минева, Наталия Желева и Петра Тошкова.

На 4 декември участниците в мобилността отлетяха обратно за България, където ще очакват слеващото приключение, което ще бъде реализирано по програма Еразъм+.