НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ "ЦАНКО ЛАВРЕНОВ"
BG EN
NATIONAL ART HIGH SCHOOL "TZANKO LAVRENOV"

Пети ден от проект "Art shaping our cultural identity"

от:    до:

НХГ "Цанко Лавренов"
Пловдив, ул.”Янко Сакъзов” N 2А

Петият ден от мобилността по проект "Art shaping our cultural identity" по програма "Еразъм+" започна в 6,20 ч. с изпращането на групата от Чехия.

Малко по-късно участниците се събраха в НХГ "Цанко Лавренов", където се проведе уъркшоп по "Рекламна графика". Събитието беше ръководено от преподавателят Петър Чучулигов и от учениците от 11 в клас на специалност "Рекламна графика". Всички ученици бяха разделение на 4 отбора и имаха задача да създадат лога на различни теми. След приключването на творческия процес имаше журиране на творбите и беше избран победител. Победата беше отпразнувана с танци под съпровода на български, турски и френски песни.

В 13 часа беше изпратена и групата от Турция. Поради лошото време се отмени предвидената разходка на центъра на града и посещение на събитие по програма на Европейската столица на културата 2019 . Групите от Малта и Франция посетиха паметника на Альоша в свободното си време. А учениците се сбогуваха с приемните си семейства и си пожелаха да се срещнат някой ден отново.

Първа част от проект "Art shaping our cultural identity" приключи успешно. Всички участници бяха очаровани от красотата на Пловдив и историческите забележителностите в града и региона. Чуждестранните гости бяха впечатлени от големият брой интересни културни събития, в които се включиха. Предстои гостуване на българската група от ученици и преподаватели от НХГ "Цанко Лавренов" в Полша през месец декември 2019 г.